24 september 2010

Cultuur en inspiratie


Afgelopen weekend stond mij een verrassing te wachten. Een weekendje weg, georganiseerd door mijn lief. Met de mededeling 'neem je slaapspullen mee' gingen we onderweg. Martin is erg goed in het bewaren van de verrassing en in deze niet beïnvloedbaar door mijn charmes en raadsels. Toen we de duitse grens naderde kreeg ik een vermoeden. Ja hoor: een weekendje cultuur en inspiratie. Aangezien het Ruhrgebied de culturele hoofdstad van 2010 is konden we helemaal los gaan. We bezochten o.a. Museum Küppersmühle für Moderne Kunst in Duisburg. Het Red dot design museum te Essen en het Lichtmuseum te Unna.

Voor mij persoonlijk, met stip op 1, Museum Küppersmühle. Dit museum is gevestigd in een oud graanpakhuis. Hier huisde eens de grootste graanopslag en molenfabriek van de firma Küppers. Het is nu een prachtig museum voor de moderne kunst en alleen al voor het gebouw zelf een bezoek waard.

In de fotoimpressie hierboven het werk vanWalter Stöhrer. (Behalve het eeste, lange, schilderij, deze is uit de vaste collectie.)

1 opmerking: