22 februari 2013

Inspiratie: Verliefd op Vincent.

Onlangs bezocht ik de tentoonstelling Vincent is back in het Kröller-Müller Museum. Wat deze tentoonstelling zo bijzonder maakt, is dat de werken van Van Gogh zijn gesorteerd per periode. Buiten dat er werken hangen die ik niet eerder zag, komen de schilderijen in een reeks nog mooier tot hun recht.

Mijn lievelingsschilderij is het portret dat Vincent schilderde van Joseph Roulin. Tijdens zijn verblijf in Arles (circa 1889) schilderde Van Gogh een aantal personen met wie hij bevriend raakte. Joseph Roulin zorgde voor de verzending van Vincent's schilderijen naar broer Theo.

Het schilderij van Roulin prijkt als kaart op mijn bureau en ik kan mijn ogen er niet vanaf houden, zo mooi. Ik ben dan ook weer helemaal verliefd op Vincent!

De tentoonstelling Vincent is back bestaat uit twee delen. Vincent is back deel 1: Geboortegrond is nog te zien tot 1 april 2013. Deel twee is van 7 april tot 22 september 2013 te zien. Beide in het Kröller-Müller Museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten